Jákói Kreatív Műhely

Patchwork felszerelés kezdőknek!

2017. november 20. - Jákói Zsuzsanna

Mi is kell pontosan, hogy könnyebben és szebben tudjunk dolgozni?

Segítek!

A kezdő csomag amivel az első lépéseket megtettem! :)

patchwork-kezdo-csomag.jpg

Alapvető legfontosabb a vágó lap!

A vágó lap egy kemény háromrétegű műanyag lap amelynek egyik oldala centiméteres, a másik oldalán (általában) inches beosztás található.

60x90-cm-vagolap.jpg

Ennek megfelelően mindkét mértékegységgel dolgozhatunk. A felülete olyan kemény, hogy a körkés pengéje nem sérti fel. Különböző méretekben létezik 45x60, 60x90 cm.

Vonalzó!

15a3ceb5a5ba0526c7297d0ace78c8ae.jpg

mq15x60.png

A vágóvonalzó teljesen speciális, mivel vastagabb az átlagos vonalzóknál. A vonalzó megtámasztja a körkés pengéjét, így vezeti a vágólapon és pontosan tudunk vele szabni.Elsőre talán érdemes akkora vonalzót választani mint a vágólapunk. Létezik cm és inches beosztású is.Első lépéseimnél a cm-es vonalzót választottam majd később került a vásárlási listámra az inches is,amire már akkor volt szükség ha külföldi oldalakról kaptam a minta leírását.

Kőrkések!eszkozok_korkesek.jpg

Forgó pengéből és nyélből áll.Különböző méretekben árulják 60, 45, 28, 18 cm pengével.A nagyobb pengével az általános szabást több anyagréteget tudunk átvágni.Fontos,hogy csak textilt vágjuk a késsel egyéb anyagok ne például papírt.

Óvatosan!

Mindég zárjuk vissza a kés védőrészét mert óvatlanul is megsérülhetünk (pár sérülés már van az én ujjamon is :) ) Ó el ne felejtsük a jó minöségű szabó ollót!ken5333900k_0.jpg

Jó munkát kívánok patchwork varráshoz!

Ha kérdésed van keress bátran! :) jakoi076@gmail.com

fb-art.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jakoikreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr8113292549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása